GEBAK

image-37280-IMG_20151018_190622.jpg
NOTEN-MUESLICAKE
Nodig:
250 g zelfrijzende bloem - 100 g ongesuikerde muesli - 
300 g rietsuiker (of andere zoetstof)  - 2 pakjes vanillesuiker - 250 g margarine - 5 eieren - 50 g okkernoten

Bereiding:
Verwarm de oven op 190 °C. Hak de noten grof. Laat de margarine smelten. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker luchtig in 5 minuten. Voeg vervolgens de bloem en de muesli toe. Schep de okkernoten onder het deeg. Doe het deeg in een vooraf
met margarine ingesmeerd en bebloemde bakvorm. Bak gedurende 35 à 40 minuten.


image-392110-CAKE_MET_BLAUWE_BESSEN_en_platte_kaas-c9f0f.jpg
CAKE MET BLAUWE BESSEN EN PLATTE KAAS
Nodig:
300 g blauwe bessen (vers of diepvries) - 3 eieren - 200 g zelfrijzend bakmeel - 1 zakje vanillesuiker - 200 g margarine - 100 g platte kaas - 200 g rietsuiker (of 100 g Tagatesse) - 20 g geschaafde amandelen - 1 mespuntje zout

Bereiding:
Vet een bakvorm in. Verwarm de oven op 160°C. Klop met de mixer de margarine, de suiker, de vanillesuiker en het zout romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Schep dan de platte kaas door het mengsel en de bloem onder het mengsel en ten slotte de bessen. Doe het beslag in de bakvorm. Zet in de oven gedurende 40 minuten.  Rooster de amandelen in een pan. Haal de cake uit de oven en aat afkoelen. Bestrooi met de amandelen.