PASTAGERECHTEN

image-49880-IMG_20151219_180109.jpg
PASTA MET PITTIGE SCAMPI (4 pers)
Nodig:
400 g gepelde en ontdarmde scampi - 400 g volkoren spaghetti - 2 ansjovisfilets - 50 g rucola - 1 ui - 2 teentjes knoflook -
1 rode chilipeper - 2 el gehakte bladpeterselie - enkele druppels citroensap - 500 ml gepelde tomaten uit blik - 1 el harissa - paprikapoeder - gedroogde oregano - olijfolie - peper - 1
bouillonblokje

Bereiding:
Meng de harissa met 2 el olijfolie, een snuifje paprikapoeder en peper. Schep de scampi erdoor en zet opzij. Pel en snipper de ui. Maak het chilipepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het pepertje fijn. Verhit olijfolie in een pan. Voeg de ansjovisfilets toe en roer goed tot ze smelten. Voeg de ui en de chilipeper toe en roerbak 1 minuut. Pers er de knoflook boven uit. Voeg de gepelde tomaten toe. Kruid met oregano en peper. laat 15 min. sudderen. Breng op smaak met citroensap, peterselie en peper. Laat een pan goed heet worden. Bak de scampi kort op een hoog vuur. Doe de scampi onder de saus. Kook de pasta beetgaar en laat uitlekken. Hussel de pasta door de saus. Verdeel over 4 borden. Leg de scampi's met saus erover en beleg met rucola. Indien nodig kan je de saus lichtjes binden met maïzena.