SOEPEN

image-37375-2014-08-19 11.12.39.jpg
PITTIGE WORTELSOEP (4 pers)
Nodig:
500 g wortelen - 150 g gemengde soepgroenten - 1 teentje knoflook - 1 l vetarme kippenbouillon - 1 kleine el ras-el-hanout - peper - gesnipperde peterselie

Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook. Snijd de groenten en de knoflook klein en voeg toe aan de kokende bouillon, samen met de ras-el-hanout. Laat 15 min. zachtjes koken. Mix de soep. Breng verder op smaak met peper. Verdeel over borden en bestrooi met gesnipperde peterselie.
image-383044-groene_aspergesoep_met_spinazie-45c48.jpg
GROENE ASPERGESOEP MET SPINAZIE (6 pers.)
Nodig:
150 g verse spinazie - 200 g groene asperges - basilicum - 1 courgette - 1 prei - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1,5 liter groentebouillon - peper

Bereiding:
Snijd de topjes van de asperges en doe ze in een microgolfschaaltje samen met 6 schijfjes van de courgette. Zet het 2 minuten in de microgolf op de hoogste stand. Breng de bouillon aan de kook. Snijd de rest van de courgette, de rest van de asperges , de prei en de spinazie in stukken. Snipper de ui en de knoflook. Voeg de groenten toe aan de kokende bouillon. Laat zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten. Mix de soep, breng op smaak met peper en verdeel over kommen en garneer met de aspergepunten, schijfje courgette en basilicum. 


image-36189-knolseldersoep.JPG
KNOLSELDERSOEP ( 10 pers)
Nodig:
1,5 l groentebouillon - 1 knolselder - 1 blikje tomatenpuree -
1 ui - gesnipperde bieslook - peper

Bereiding:
Beng de bouillon aan de kook. Maak de knolselder en de ui schoon en snij in stukken. Voeg de groenten toe aan de kokende bouillon. Voeg de tomatenpuree toe en laat 20 min. koken. Mix de soep. Breng verder op smaak met peper. Serveer met gesnipperde bieslook.