VEGETARISCHE GERECHTEN

image-38851-P1050090.JPG
SALADE MET AUBERGINE, KIKKERERWTEN EN GEITENKAAS
(4 pers)
Nodig:
2 aubergines - 2 teentjes knoflook - 1/2 el harissapasta -
1,5 el olijfolie - 125 g verse geitenkaas - 70 g rucola - 1 rood Spaans pepertje - 1 rode ui - 400 g kikkererwten (bokaal)
dressing: sap van 1/2 citroen - 3 el olijfolie - 1/2 kl mosterd - peper

Bereiding:
Verwarm de oven op 190┬░C. Was de aubergines, snijd het kroontje af en snijd in plakken van ongeveer 2 cm dikte. Leg ze in een ovenschotel. Vermeng de harissa met de olijfolie en de uitgeperste teentjes knoflook. Besmeer de aubergineplakken met het harissamengsel. Plaats de ovenschotel gedurende 25 min. in de oven. Maak de dressing door al de ingredi├źnten ondereen te roeren. Pel de rode ui en snijd in ringen. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snijd in ringetjes. Meng ondereen: rucola, pepertje, ui, licht afgekoelde aubergineschrijven en uitgelekte kikkererwten. Besprenkel met de dressing.