VEGETARISCHE GERECHTEN

image-38851-P1050090.JPG
SALADE MET AUBERGINE, KIKKERERWTEN EN GEITENKAAS
(4 pers)
Nodig:
2 aubergines - 2 teentjes knoflook - 1/2 el harissapasta -
1,5 el olijfolie - 125 g verse geitenkaas - 70 g rucola - 1 rood Spaans pepertje - 1 rode ui - 400 g kikkererwten (bokaal)
dressing: sap van 1/2 citroen - 3 el olijfolie - 1/2 kl mosterd - peper

Bereiding:
Verwarm de oven op 190°C. Was de aubergines, snijd het kroontje af en snijd in plakken van ongeveer 2 cm dikte. Leg ze in een ovenschotel. Vermeng de harissa met de olijfolie en de uitgeperste teentjes knoflook. Besmeer de aubergineplakken met het harissamengsel. Plaats de ovenschotel gedurende 25 min. in de oven. Maak de dressing door al de ingrediënten ondereen te roeren. Pel de rode ui en snijd in ringen. Verwijder de zaadjes van het pepertje en snijd in ringetjes. Meng ondereen: rucola, pepertje, ui, licht afgekoelde aubergineschrijven en uitgelekte kikkererwten. Besprenkel met de dressing.

image-397998-paprikarijst_met_burrata-16790.jpg?1591990912054
PAPRIKARIJST MET BURRATA (2 pers)
Nodig:
1 bolletje burrata - 25 g geraspte parmezaan - 200 g bruine rijst - 75 g kerstomaatjes - handvol rucola - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1  potje Sacla peperonata - 400 ml groentebouillon - olijfolie - peper

Bereiding:
Snipper de ui fijn en stoof hem aan in de olijfolie. Voeg het uitgeperste knoflookteentje toe. Voeg de rijst toe en schep goed om. Blus met de bouillon. Laat de rijst koken tot hij gaar is. Doe er dan de Sacla peperonata onder en breng op smaak met peper. Werk af met gehalveerde kerstomaatjes, ruccola, burrata en geraspte parmezaan. 




image-397582-pinda-kokos-curry-9bf31.jpg?1591824513225
PINDA-KOKOS-CURRY (3 à 4 pers)
Nodig: 
1 gesnipperde ui - kokosolie - 2 cm verse gember - 3 gesnipperde teentjes knoflook - 1 tl kurkuma - zout - 3 kl garam masala - 2 mespuntjes cayennepeper - 6 dl kokosroom - 3 el pindakaas - 200 g geraspte wortelen - 1 broccoli - 1 rode paprika - 450 g kikkererwten (bokaal) - peper - 1 limoen - verse koriander

Bereiding: 
Fruit de ui aan in kokosolie. Laat de ui goudgeel kleuren. Rasp de gember en voeg toe. Voeg vervolgens de knoflook toe, de kurkuma, het zout, de garam masala en de cayennepeper. Roer goed gedurende 1 min. Voeg dan de kokosmelk toe en de pindakaas. Goed roeren. Voeg vervolgens de geraspte wortelen toe, de roosjes van de broccoli en de in stukjes gesneden rode paprika. Laat 5 min. sudderen. Voeg dan de kikkererwten toe en laat nog 5 min. sudderen. Breng verder op smaak met peper, zout en eventueel nog een beetje garam masala. Besprenkel net voor het opdienen met het sap van de limoen. Garneer met verse koriander. Serveer met zilvervliesrijst.