VLEESGERECHTEN

image-39993-chili.jpg
CHILI CON CARNE (4 pers)
Nodig:
150 g rode bonen (blik) - 150 g witte bonen (blik) - 150 g ongesuikerde maïs (blik) - 250 g gemengd gehakt - 1 rode paprika - 2 uien - 3 teentjes knoflook - 2 wortelen - 1 blik gepelde tomaten (400 g) - 1 laurierblad - 1/2 el bouillonpoeder - 1 kl chili - 1 kl gedroogde tijm - peper - koriander

Bereiding:
Giet de bonen en de maïs af. Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de wortelen en de paprika in stukjes. Roer het gehakt rul in een anti-aankleefpan. Voeg de ui en de knoflook toe en laat even sudderen. Doe dit mengsel in een ketel, voeg de paprika, de wortelen, het laurierblad, de gepelde tomaten, het bouillonpoeder, de tijm en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat 30 min sudderen. Voeg de bonen en de maïs toe en warm even mee. Breng verder op smaak met peper en chili. Garneer met koriander. Serveer met bruine rijst of in een tortilla.


image-386799-paella_3-e4da3.jpg
PAELLA MET KIP EN SCAMPI (3 pers)
Nodig: 
2 sjalotten - 2 teentjes knoflook - 2 kipfilets - 18 scampi - tijm - laurier - peper - 250 g (bruine) rijst - 750 ml kippenbouillon - 1 rode paprika - 200 g diepvrieserwten - 4 tomaten - paprikapoeder - olijfolie - 2 eetlepels paellakruiden (Ducros) - cayennepeper

Bereiding:
Snijd de kippenfilets in grote stukken. Verwarm olijfolie in een pan. Bak de kip rondom bruin. Kruid met peper en tijm. laat verder garen op een zacht vuurtje. Leg de kip aan de kant. Snipper de sjalotten fijn. Snijd de paprika en tomaten in stukjes. Fruit de sjalotten in olijfolie in een (paella)pan. Voeg de rijst toe, samen met de kippenbouillon, het laurierblad en de paellakruiden. Breng het geheel aan de kook. Pers de knoflookteentjes uit boven de ketel. Voeg tijdens de laatste 8 minuten van de kooktijd de paprikastukjes en de erwten toe. Laat nog 5 min. verder sudderen. Voeg dan de tomaten toe en laat nog 3 minuten verder garen. Bak ondertussen de scampi gaar in olijfolie. Voeg de kip en de scampi toe aan de gare rijst. Breng de paella verder op smaak met het paprikapoeder, de peper en de cayennepeper.