GLUTENVRIJE INSPIRATIE

SOEPEN

HOOFDGERECHTEN

image-34062-IMG_20150925_171043.jpg?1443876800461
OVENSCHOTEL MET GLUTENVRIJE PASTA, VIS EN BROCCOLI

 


LUNCHGERECHTEN

VEGETARISCHE GERECHTEN

image-34007-IMG_20150925_174003.jpg?1443852083524
POMPOEN-PASTINAAKTAART MET APPEL 
(gluten- en lactosevrij)
Nodig:
deeg: 100 g amandelpoeder – 100 g boekweitmeel – 1 el kikkererwtenmeel – 4 el olijfolie – 0,75 dl water – zout – extra boekweit om het werkvlak te bestuiven – olijfolie om de taartvorm in te vetten
vulling: 2 uien – 1 teentje knoflook – 400 g vruchtvlees van pompoen – 300 g pastinaak – 1 appel – ½ dl sojaroom – 1 groentebouillonblokje - 16 blauwe druiven – 150 g zachte lactosevrije kaas – olijfolie
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de ui en snipper fijn. Dunschil de pastinaak en snijd in blokjes. Snijd de pompoen in blokjes. Fruit de ui in olijfolie. Voeg de pompoen toe en pers het knoflookteentje uit boven de groenten. Zet het deksel op de ketel en laat 5 in. stoven op een zacht vuur. Voeg de pastinaak en het groentebouillonblokje toe en laat nog 10 min. stoven. Voeg de sojaroom toe en kruid verder met peper. Maak het deeg: vermeng het boekweimeel met het amandelmeel, het kikkererwtenmeel, de olijfolie, het water en een snuifje zout. kneed tot alles goed vermengd is. Bestuif zowel het werkblad als de deegrol met boekweitmeel. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Roer de appelstukjes door de groenten. Verdeel het groentemengesel over het deeg. Versier de taart met halve druiven en kleine toefjes zachte kaas. Bak de taart gedurende 30 min. in de oven. Serveer met een salade.
Dit is een recept van : www.vegetarischekookstudio.be

DESSERTEN/TUSSENDOORTJES

GEBAK

image-34072-2015-01-11 18.51.08.jpg?1443892086496
KOKOSTAART MET MANGO

image-34103-2014-11-23 21.02.34.jpg?1443897538617
MAISWAFELS