KINDEREN EN JONGEREN


Afhankelijk van de leeftijd, behoeften en wensen van het kind of de ouder kunnen de consultaties zowel met of zonder de ouder gevoerd worden. Bij jonge kinderen wordt zeker de nadruk gelegd op kindvriendelijke consultaties, waarbij spelenderwijs of door middel van opdrachtjes een gezonde levensstijl wordt aangeleerd.

Diƫtiste Ruth is gespecialiseerd in kinderen en jongeren, maak hier je afspraak. Bij haar kan je voornamelijk terecht voor:

  • Kinderen en jongeren met overgewicht

Met behulp van de groeicurve wordt er de mate van overgewicht bepaald. Afhankelijk van de problematiek is de voedingsbegeleiding al dan niet gefocust op gewichtsverlies. Om de groei niet te belemmeren, wordt in eerste instantie gestreefd naar het bereiken of handhaven van gewichtsstabilisatie. Structuur, regelmaat, portiegroottes, gezonde tussendoortjes en proeven zijn de belangrijkste onderwerpen die aan bod komen tijdens de sessies.

  • Selectieve eters

Selectieve eten wil zeggen dat je weinig gevarieerd eet met als gevolg een verminderde of onvolwaardige voedselinname, stress in het gezin en minder plezier rondom het eten en drinken. De kans is groot dat er ook steeds meer voedsel geweigerd wordt. Stapsgewijs met kleine opdrachten wordt een gezond en gevarieerd eetpatroon aangeleerd.

  • Moeilijke eters

Een moeilijke eter is iemand die niet veel lust en amper nieuwe producten of gerechten wil proeven. Hierdoor eet men meestal weinig van de hoofdmaaltijden en wordt er vooral gegrepen naar suiker- en vetrijke tussendoortjes. Belangrijke en bruikbare tips worden samen of alleen met de ouder(s) besproken.