GEBAK

image-391821-kaastaart_met_blauwe_bessen-45c48.w640.png
KOKOSTAART MET BLAUWE BESSEN EN GRANAATAPPELPITJES
Vrij van gluten, kippenei, koemelk, lactose, pinda, soja, tarwe
Nodig:
200 g glutenvrije koekjes zonder kippenei, melk en soja - 2 el amandelmeel - 100 g margarine zonder melk en zonder soja - 5 blaadjes gelatine - rasp en sap van 1/2 citroen - 100 g blauwe bessen uit de diepvries - 150 g verse blauwe bessen - 1/4 granaatappel - 500 ml kokosroom - 150 g rietsuiker - muntblaadjes

Bereiding: 
Laat de margarine smelten. Maal de koekjes fijn. Roer er het amandelmeel en de gesmolten margarine door. Druk dit goed aan op de bodem van een springvorm. Laat opstijven in de koelkast. Week de gelatineblaadjes gedurende 10 minuten in koud water. Klop de kokosroom op met de suiker. Mix de diepvriesbessen zeer fijn. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel water tot net onder het kookpunt. Neem van het vuur en voeg de uitgeperste gelatine toe.  Meng de gelatine onder de gemixte bosbessen. Schep dit mengsel vervolgens onder de luchtig geklopte kokosroom. Voeg ook de citroenrasp toe en schep er tenslotte 100 g verse bosbessen onder. Giet het mengsel op de koekjesbodem. Dek af met folie en laat 2 uur opstijven. Ontvorm de taart en garneer met het verse bosbessen, granaatappelpitjes en muntblaadjes.