VEGETARISCH

image-395183-linzensalade_met_avocado_en_gegrilde_Berloumi-6512b.jpg
LINZENSALADE MET KERSTOMAATJES, AVOCADO
EN GEGRILDE BERLOUMI (4 pers)
Nodig:
300 g linzen (blik) - 250 g Berloumi - 200 g kerstomaatjes - 2 avocado's - 1 rode ui - 1 limoen - sap van 1 limoen - peper - olijfolie - basilicum

Bereiding:
Snijd de kerstomaatjes middendoor. Schil de avocado's, verwijder de pit en snijd in plakjes. Pel de rode ui, snijd in halve maantjes. Laat de linzen uitlekken. Meng de rode ui met de linzen en een geutje olijfolie. Kruid met peper. Maak een dressing door het limoensap te mengen met een geutje olijfolie. Breng op smaak met peper. Gril de Berloumi in een grilpan en kruid met peper. Schep de linzensalade op de borden. Verdeel er de tomaatjes, avocado en Berloumi over. Bedruppel met de dressing en werk af met basilicum en een partje limoen.