LUNCHGERECHTEN

image-385091-roerei_met_avocado-e4da3.jpg
ROEREI MET AVOCADO EN KERSTOMAATJES (2 pers)

Nodig:
4 eieren - 75 ml sojaroom - 30 g veldsla - 1 avocado - citroensap - olijfolie - 100 g kerstomaatjes - 1/2 eetlepel gehakte peterselie - 1/2 eetlepel gehakte koriander - peper - zout

Bereiding:
Maak een vinaigrette met 2 el olijfolie en 1 el citroensap. Voeg de verse kruiden toe en kruid met peper en zout. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes en besprenkel met citroensap. Klop de eieren luchtig met de sojaroom. Kruid met peper en zout. Doe een geutje olijfolie in een steelpannetje. Voeg het eimengsel toe en roer tot de eieren gestold zijn, wel nog smeu├»g. Verdeel het roerei over 2 borden. Werk af met de veldsla, de avocado en de kerstomaatjes. Besprenkel met de vinaigrette. Serveer met donker brood. 

image-393648-20200501_125302_resized-8f14e.jpg
CRACKER MET COTTAGE CHEESE, PEER EN PARMAHAM
Nodig:
volkeren knackebrood - peer - cottage cheese - Parmaham - walnoten

Bereiding:
Besmeer het knackebrood met cottagecheese. Beleg met Parmaham en schijfjes peer. Garneer met gehakte walnoten.



image-391415-broodje_gerookte_zalm-c51ce.jpg
BROODJE MET KRUIDENKAAS, GEROOKTE ZALM EN AVOCADO
(1 pers.)
Nodig:
1 bruin broodje met zaadjes - kruidenkaas - gerookte zalm - 1/4 avocado - 1/4 rode ui - peper

Bereiding:
Snijd het broodje middendoor. Besmeer het met de kruidenkaas. Beleg met de gerookte zalm, plakjes avocado en halve ringetjes ui. Kruid met peper.