Bami goreng

Bami goreng

Nodig voor een wok vol

400 g tarwevrije mie - 400 g kippenblokjes - 1 rode paprika - 100 g gesnipperde witte kool - 1 groen van prei - 2 groen van lente-uitjes - 1 wortel - 100 g sojascheuten - 2 tl sambal - 2 el sojasaus - peper - 1 kl kurkuma - 1/2 kl komijn - 1/2 FODMAP-arm bouillonblokje - olie - zout -

 kroepoek vrij van FODMAP's

Bereiding

Kook de bami zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af. Dunschil de wortel en snijd in blokjes. Snijd de paprika en het groen van prei in stukjes. Knip de lente-ui in ringetjes. Verhit olie in de wokpan. Voeg de kippenblokjes toe en wok ze gaar. Kruid met peper en zout. Doe ze uit de wok en houd even aan de kant. Voeg de wortel en de paprika toe aan de wok. roerbak enkele minuten. Voeg dan de prei en de witte kool toe. Wok terug enkele minuten.

Voeg dan de sojascheuten toe en de kippenblokjes. Breng op smaak met sambal, sojasaus, bouillonblokje, kurkuma, komijn en peper. Warm even goed door. Roer er de bami door en breng verder op smaak. Verdeel over kommetjes. Bestrooi met de lente-ui en garneer met enkele blaadjes kroepoek.

Share by: