Boekweitgranola

Boekweitgranola met vers fruit en Griekse yoghurt

Vrij van gluten, noten, pinda, soja en tarwe

Eens iets anders en zo lekker, naar een recept van De Groene Meisjes.

Nodig

170 g geroosterde glutenvrije boekweit - 6 ontpitte dadels - 1/4 tl kaneel - 1/4 tl vanille-extract - geraspte schil van 1/2 biosinaasappel - vers fruit: kaki, frambozen, blauwe bessen ... - Griekse yoghurt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd de dadels in kleine stukjes. Breng 60 ml water aan de kook met de stukjes dadel. Laat enkele minuten pruttelen, duw met een houten lepel op de dadels zodat er een stroopje ontstaat. Voeg de geroosterde glutenvrije boekweit toe,  samen met de kaneel, het vanille-extract en de geraspte schil van de biosinaasappel. Meng goed. Naar wens kan je nog gedroogd fruit toevoegen. Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel het boekweitmengsel over het bakpapier. Strijk het glad zodat je een dunne laag krijgt. Laat 30 minuten bakken tot het knappend is.

Indien je geen geroosterde boekweit kan vinden in de winkel, kan je glutenvrije  boekweitkorrels kopen. Deze warm je, onder voortdurend roeren, gedurende 25 minuten in een anti-aankleefpan totdat de boekweit mooi bruin gekleurd is

Serveer de boekweitgranola met vers fruit en Griekse yoghurt.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent.

Share by: