Geroosterde rode biet en pompoen

Geroosterde rode bieten en pompoen

Zo lekker die groenten uit de oven. Dit is een  gerechtje uit het boek "smaakvol" van Karola's Kitchen.

Lekker als lunch bij de boterham, of als voorgerechtje of gewoon als bijgerecht bij de warme maaltijd.

Nodig voor 4 pers

1/2 butternut - 3 gekookte rode bieten - 2 rode uien - 2 el rijstolie - 40 g hazelnoten - het sap van 1 sinaasappel - 1 el balsamico-azijn - snuifje cayennepeper - handvol rucola - grote handvol granaatappelpitjes - peper - zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210°C. Schrob de butternut grondig schoon. Haal de pitjes eruit en snijd in halve schijven van ongeveer 1 cm dik. Snijd de uien in partjes. Leg de pompoen en de ui in een ovenschaal. Schep om met de olie. Kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven. Rooster de hazelnoten in een droge pan. Hak de noten grof. Klop het sinaasappelsap, de balsamico-azijn en de cayennepeper los. Schenk dit gedurende de  laatste 5 minuten van de oventijd over de groenten. Doe de geroosterde groenten in een serveerschaal. Schep er de rucola door. Werk af met de hazelnoten en de granaatappelpitjes.  Je kan dit gerecht zowel warm als koud eten.

Share by: