Hasselbackaardappelen met groenten en kip

Hasselbackaardappelen met kip en groenten

Heerlijk recept uit het kookboek "prikkelbare darmen kookboek" van Michaël Sels en Heiko De Schepper.

Nodig voor 4 personen

400 g blokjes kip - 2 el citroensap - peper - zout - 2 tl gedroogde tijm -

1 aubergine - 1 courgette - 2 rode paprika's - 2 wortelen - 300 g kerstomaatjes - 5 el olijfolie - knoflookolie - paprikapoeder - 8 aardappelen  - 9 takjes rozemarijn

Bereiding

Leg de kippenblokjes in een kom. Overgiet met olijfolie , het citroensap, peper, zout, tijm en 2 el knoflookolie (door een zeefje). Meng goed en laat minstens een uur in de koelkast trekken. Verwarm de oven op 200°C. Snijd de aubergine, wortel, paprika en courgette in blokjes en halveer de kerstomaatjes. Maak dunne inkepingen in de aardappelen. Leg 2 houten lepels van gelijke dikte aan beide kanten van de aardappelen. Zo voorkom je dat je de aardappel helemaal doorsnijdt. Kook de aardappelen gedurende 5 minuten in licht gezouten water. Giet de aardappelen af en dep droog. Besprenkel ze met de knoflookolie en zorg dat de olie ook in de inkeingen komt. Gebruik hiervoor een mes om de inkepingen open te ouden. Bestrooi de aardappelen met paprikapoeder, peper en zout. Leg de aardappelen in een ovenschaal en plaats 10 minuten in de oven. Voeg de aubergine, courgette, paprika, wortelen en kerstomaatjes toe als de aardappelen al 10 min. in de oven hebben gezeten. Bestrooi met de rozemarijn en zet terug in de oven. Voeg 5 minuten later de gemarineerde kipblokjes toe en bak alles nog zo een 30 minuten in de oven.


Share by: