Haverpizza met mozzarella en pesto

Haverpizza met mozzarella en pesto

Vrij van gluten, noten, pinda, soja, tarwe en indien gewenst FODMAP-arm

Nodig voor 2 stuks

1 zakje gedroogde gist - 475 g glutenvrije havervlokken - 1 ei - olijfolie - water - zout - 20 kerstomaatjes - 20 zwarte olijven - 2 bolletjes (lactosevrije) mozzarella - tomatenpuree of gepelde tomaten - (FODMAP-arme) groene pesto - peper - gedroogde basilicum - gedroogde oregano - gemalen kaas - rucola

Bereiding

Verwarm de oven op 220°C. Los de gedroogde gist op in een geutje water en laat 5 min. staan. Doe de glutenvrije havervlokken in een blender en mix fijn. Vermeng de gemixte haver met het losgeklopt ei, een scheut water, een scheut olijfolie en de gist. Voeg indien nodig nog beetje bij beetje water toe en kneed tot een soepele deegbol. Voeg tegen het einde een snuifje zout toe. Verdeel de deegbol in twee. Leg iedere deegbol in een pizzavorm belegd met bakpapier. Let op de deegbol ook bakpapier en rol het deeg uit in de vorm. Plaats de pizzabodems met het bakpapier er nog op in de oven gedurende 20 min. Halveer ondertussen de kerstomaatjes en de olijven. Snijd 2 bolletjes (lactosevrije) mozzarella in dunne schijfjes. Neem na 20 min. de pizzabodems uit de oven en neem het bovenste bakpapier weg. Besmeer de pizza’s met tomatenpuree of gepelde tomaten. Verdeel de olijven, de kerstomaatjes en de mozzarella over de bodem. Besmeer de mozzarella lichtjes met pesto. Leg hier en daar nog een toefje pesto op de pizza’s. Kruid de pizza’s met peper, gedroogde basilicum en gedroogde oregano. Bestrooi lichtjes met gemalen kaas en plaats gedurende 7 min. onder de ovengril. Garneer met rucola en serveer.


Zelf FODMAP-arme pesto maken

Mix een handvol rucola met een handvol verse basilicum, een goede scheut olijfolie, een lepel Parmezaan, een beetje krulpeterselie, 50 g pijnboompitten, peper en zout.

Share by: