Nasi goreng

Nasi goreng

Ben je gevoelig voor pikant? Dan kan je best de sambal weglaten.

Nodig voor 2 borden

150 g rijst - 2 eieren - 100 g blokjes gekookte ham - 1 kleine wortel - groen van

1 prei - 1 takje groene selder - 1 blad Chinese kool (40 g) - handvol sojascheuten - 3 groene delen van lente-ui - look geïnfuseerde olijfolie -

1 el sojasaus - 1 el sambal - peper - zout

Bereiding

Snijd de wortel, het groene deel van de prei, de selder en de Chinese kool in stukjes. Knip de lente-ui in ringetjes. Kook de rijst gaar in licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzingen. Verhit olijfolie in een wokpan. Voeg de groenten, uitgezonderd de sojascheuten toe. Roerbak ze. Zorg wel dat de groenten knapperig blijven. Voeg de sambal en de sojasaus toe. Meng goed. Voeg de ham toe, 2/3 van de lente-ui en de sojascheuten toe en meng er daarna de rijst onder. Warm goed door en breng verder op smaak met peper en zout. Bak ondertussen 2 spiegeleieren. Serveer de nasi in een kommetje, leg er een spiegelei op, draai er nog eens over met de pepermolen en garneer met de rest van de lente-ui.


Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: