Gegratineerde pasta met bacon, witloof en oesterzwammen

Gegratineerde pasta met bacon, witlof en oesterzwammen

Een pastaschoteltje smaakt altijd!

Nodig voor 2 porties

100 g gerookte baconstukjes - 2 kleine stronkjes witlof - 200 g oesterzwammen - 200 g Chinese kool - 1 takje tijm - knoflookolie - 1,25 dl sojaroom - 50 g gemalen (lactosevrije) kaas - 100 g speltpasta of glutenvrije pasta - peper - zout 

Bereiding

Snijd de witloofstronken in de lengte in 2, verwijder de harde kern. Snijd het witloof, de oesterzwammen en de Chinese kool in reepjes. rits de blaadjes van het takjes tijm. Verhit een geutje knoflookolie en stoof de groenten 5 min. Bestrooi met de tijmblaadjes. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen in licht gezouten water. Giet af. Verwarm de ovengrill. Meng de gerookte baconstukjes onder de groenten. Overgiet met de sojaroom en laat nog 5 minuten verder garen. Kruid met peper en zout. Doe de saus bij de pasta. Schep in een ovenschaal. Bestrooi met de gemalen kaas. laat 3 min. gratineren onder de ovengrill. Serveer met bruin brood en/of een salade.

Share by: