Pannenkoeken van rode biet met hummus, groenten en feta

Flensjes van rode biet met hummus, champignons, kerstomaatjes en feta

Vrij van gluten, kippenei, noten, pinda, soja en tarwe

Verras ze allemaal!

Nodig voor 4 flensjes

50 g kikkererwtenmeel - 1/2 tl knoflookpoeder - zout - peper - 120 ml water - 15 g rode biet uit een bokaaltje - olijfolie - 200 g champignons - 1 tl gedroogde rozemarijn - 1 teentje knoflook -  100 g hummus - 40 g feta - 150 g kerstomaatjes - 1 el maanzaadjes - gesnipperde peterselie

Bereiding

Meng het kikkererwtenmeel met de knoflookpoeder, een snufje zout, een beetje peper, water en rode biet. Pureer fijn. Laat 30 minuten rusten op een warme plek zodat de bloem het water kan opnemen. Verhit olie in een pannenkoekenpan. Doe beslag in de pan. Bak het flensje gedurende 2 à 3 min. tot je belletjes ziet verschijnen. Dan kan je gemakkelijk het flensje omdraaien. Laat deze 2de kant nog 1 à 2 min. bakken. Leg het flensje op een bord en dek af om warm te houden. Bak de rest van de flensjes.​​​​​​​​
Maak de vulling: Bak de gehakte champignons en de gedroogde rozemarijn in olie tot de champignons zacht zijn. Pers er het teentje knoflook boven uit. Besmeer de flensjes met een laagje hummus. Leg daarop een laag champignons en verkruimelde feta. Voeg gehalveerde kerstomaatjes toe, maanzaadjes en gesnipperde peterselie. Klap de flensjes toe.

(naar een idee van dr. Megan Rossi)

Tip: Je kan de rode biet vervangen door spinazie voor groene flensjes.

Share by: