De lekkerste salade die mijn man ooit gegeten heeft!
Nodig voor 2 borden
3 peren – 24 druiven – handvol rucola – 1 rode ui - 60 g pecorino – 30 g geroosterde pompoenpitten – 6 schijven Gandaham
Vinaigrette: 2 el druivenpitolie – 2 limoenen – peper – 1 kl agavesiroop
Bereiding
Rooster de pompoenpitten in een grillpan. Was de druiven en snij ze in de lengte middendoor. Schil de peren. Snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij dan dwarse plakjes. Snij de ui in halve dunne ringen. Vermeng de rucola, de peren, de druiven en de uiringen. Rasp de schil van 1 limoen. Maak een vinaigrette van de druivenpitolie, het sap van 2 limoenen, de limoenrasp en de agavesiroop. Breng op smaak met peper. Verdeel de salade over 2 borden. Besprenkel met vinaigrette. Draai een 6 “roosjes” met de Gandaham en verdeel ze over de borden. Garneer met de geroosterde pompoenpitten en geschaafde pecorinokaas. Serveer met grof brood.