Rijst met spinazie en kip

Curryrijst met spinazie en kip

Curry, altijd lekker! Controleer wel dat je een currypoeder hebt zonder ui en zonder look.

Nodig voor 2 personen

200 g kipfilet – 2,5 dl kokosoom – 200 g spinazie (eventueel diepvries) – 1 el currypoeder zonder FODMAP's– 1/2 dl water – 125 g rijst (kookbuiltje of losse) – olijfolie met looksmaak – peper – zout 

Bereiding

Breng licht gezouten water aan de kook. Voeg het kookbuiltje of de rijst toe en laat koken volgens de gebruiksaanwijzingen.  Giet af.

Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kippenblokjes gaar in de lookolie. Kruid met peper en zout.

Verhit een lepel olijfolie in een ketel. Voeg de spinazie, het water en het currypoeder toe. Voeg, als de spinazie geslonken is, de kokosroom toe en laat even pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Meng een deel van de saus door de rijst. Verdeel de rijst over borden. Leg bovenop de kip en dresseer met de rest van de saus. 

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: