Rijstpizza

Rijstpizza

Vrij van gluten, koemelk, lactose, mosterd, noten, pinda, schaal- en schelpdieren, sesam, soja, tarwe en vis

Sommige mensen zijn intolerant voor verschillende graansoorten zoals tarwe, spelt, gierst, boekweit, haver ....?

Rijst kan meestal wel verdragen worden. Ideaal om een pizzabodem mee te bereiden, FODMAP-arm en glutenvrij!

Nodig voor 2 stuks

125 g bruine rijst - 75 g gemalen vegan kaas - 1 ei - olijfolie - peper - zout - 1 teentje knoflook - gedroogde basilicum - gedroogde oregano - gedroogde marjolein - 1 blik tomatenstukjes (400 g) - 150 g puur gehakt - 1/4 rode paprika - 1/4 groene paprika - 1/4 gele paprika - 1/4 oranje paprika 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 230°C. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Meng 50 g gemalen kaas onder de warme rijst zodat deze smelt. Klop het ei los met een geutje olijfolie, peper en zout. Doe het eimengsel onder de licht afgekoelde rijst. Meng goed. Bekleed een bakplaat/pizzavorm met bakpapier. Leg de helft van het rijstmengsel in het midden van de bakplaat. Maak een ronde en druk aan met een lepel tot de pizzabodem ongeveer een halve centimeter dik is. Zorg ervoor dat het stevig aangedrukt is en dat er geen gaatjes in zitten. Herhaal met de andere helft van de rijst. Bak de bodems 12 min. op 230°C. Maak ondertussen de tomatencoulis. Doe de tomatenblokjes in een steelpannetje. Voeg het uitgeperst knoflookteentje toe. Verhit en voeg de gedroogde kruiden toe. Laat even sudderen en breng veder op smaak met peper en zout. Neem onmiddellijk van het vuur als de saus kookt. Als de pizzabodems klaar zijn zet dan de oven op 180°C. Verdeel een laag tomatencoulis over de pizza’s. Verdeel daarover het gehakt en druk plat met een vork. Snijd de paprika’s in stukjes en verdeel over de pizza’s. Bestrooi met de rest van de vegan gemalen kaas. Plaats 10 min. in de oven.

Share by: