Romige verse kaas met crumble

Romige verse kaas met crumble

Nodig

10 g gelatine – 560 g verse kaas (type Philadelphia) – 200 g suiker/zoetstof –

2 eieren – 3 dooiers - 80 ml sojaroom – 80 g havermout – 1 el kokosolie – 2 el ahornsiroop – 20 g zaden en pitten – rode vruchten – gedroogde korenbloemen

Bereiding

Laat de gelatine weken in ruim koud water. Doe de verse kaas (type Philadelphia) in een steelpannetje. Voeg dan de suiker/zoetstof toe, samen met 2 hele eieren, 3 eidooiers en de sojaroom. Roer goed ondereen en verhit tot er bubbeltjes ontstaan (niet koken). Doe er dan de uitgeknepen gelatine bij. Roer goed en verdeel over 6 kommetjes. Laat opstijven in de koelkast.

Maak vervolgens de crumble. Verwarm de oven op 180°C. Meng de havermout met de kokosolie, de ahornsiroop, de zaden en pitten. Leg dit mengsel op bakpapier op de ovenplaat en plaats gedurende 20 minuten in de oven. Laat afkoelen. Verdeel de crumble over de kaas. Garneer met rode vruchten (aardbeien, blauwe bessen, frambozen ...) en gedroogde korenbloemen.

Share by: