Wok met quorn

Wok met quorn

Vegetarische alternatieven zijn vaak FODMAP-rijk.

Quornblokjes zijn gelukkig wel FODMAP-arm, heerlijk en gemakkelijk in een wokgerecht.

Nodig voor een volle wok

300 g quornblokjes – 1 rode paprika – 1 groene paprika – 1/2 courgette – 150 g sojascheuten – verse koriander – 1 kl gemalen koriander – olijfolie –

2 dl kokosroom – 1 el currypoeder* – zout – peper


Bereiding

Spoel de sojascheuten. Maak de paprika’s en de courgette zuiver en snijd in reepjes. Verhit olie in de wok. Voeg de quornblokjes toe en laat ze kleuren. Voeg de paprika’s en de courgette toe en wok gedurende 8 min. Voeg, als de groenten beetgaar zijn, de kokosroom, de gemalen koriander en de curry toe. Schep de sojascheuten onder het wokmengsel. Laat nog even goed doorwarmen. Breng verder op smaak met peper en zout. Garneer met verse koriander. Serveer met bruine rijst of speltpasta of glutenvrije pasta.

Share by: