Broodpudding

Broodpudding

Vrij van gluten, kippenei, koemelk, noten, pinda, soja, tarwe

Broodpudding, lekker voor groot en klein!

  Nodig voor een grote kom:

150 g glutenvrij (oud) brood - 700 ml rijstdrink - 100 g (riet)suiker - 50 g puddingpoeder - kaneel - 100 g blauwe bessen - olie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur het brood in kleine stukjes, doe in een kom en overgiet met rijstdrink. Roer het broodmengsel goed, tot alles uit elkaar valt en je een “glad deeg” krijgt (eventueel pureren met de pureestamper). Voeg de suiker en een snuifje kaneel toe. Meng goed. Roer het puddingpoeder onder het deeg. Meng de blauwe bessen onder het deeg. Giet het deeg in een ingevette bakvorm en bak de broodpudding gedurende 40 minuten in de oven.


Tips: Dit gerecht is warm, lauw en koud lekker. Indien gewenst kan je de suiker vervangen door agavesiroop of prak je een banaan mee onder het deeg. Dat geeft ook al een zoete smaak. Ook heerlijk met vanillesaus. De bessen kan je vervangen door appel, rozijnen, kersen ...


​​​​​​​Vermijd enkel de allergenen die nodig zijn. Gebruik anders de gewone producten zoals tarwebrood en koemelk.

Share by: