Kerstbiscuit

Kerstbiscuit

Om volledig in de kerstsfeer te komen.

Nodig

6 eieren – 200 g speltbloem – 200 g suiker – 8 g bakpoeder – 2 blikken kokosroom (van 400 g) – kerstkoekjes – frambozen – chocoladedrops – beetje margarine en speltbloem voor de bakvorm



Bereiding

Zet de blikken kokosroom de avond ervoor in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter en bebloem een springvorm. De mijne was 22 cm. Klop de eieren en de suiker in een keukenrobot in 15 minuten tot een wit schuimige masse. Zeef de speltbloem en vermeng met het bakpoeder. Spatel de bloem onder het eimengsel. Doe het deeg in de springvorm en bak 40 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat even afkoelen in de vorm. Haal hem dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Open de kokosroom en lepel de witte massa uit het blik, het vloeibare gedeelte mag je weggieten. Doe de kokosroom in een kom en klop hem op met de mixer. Als de taart goed afgekoeld is kan je hem dwars middendoor snijden. Besmeer de onderste helft met confituur, daarop een laag opgeklopte kokosroom. Leg de bovenste laag biscuit erop. Spatel de rest van de opgeklopte kokosroom op de taart en aan de zijkanten. Garneer de taart naar wens. 

Share by: