Komkommer met kikkererwten

Komkommer met kikkererwten

Zalig hapje!

Nodig voor 12 stuks

1 komkommer – 1 avocado – 1 el limoensap + enkele druppels limoensap – peper – zout – ½ klein blikje kikkererwten (65 g) – cayennepeper – 40 g zure room – ½ el dressing – gemalen chipotle peper – gesnipperde peterselie


Bereiding

Verwarm de oven op 190°C. Giet de kikkererwten af, spoel ze en dep ze droog met een keukenhanddoek. Doe de kikkererwten op een bakplaat. Kruid met cayennepeper en zout. Bak de kikkererwten in 25 minuten krokant. Laat afkoelen.

Maak een sausje door de zure room te mengen met de dressing en enkele druppels limoensap. Breng op smaak met een mespunt zout en een mespunt chipotle peper. Het sausje mag pittig zijn.

Schil de avocado en verwijder de pit. Plet de avocado fijn met 1 el limoensap. Breng goed op smaak met peper en zout. De guacamole mag goed gekruid zijn.

Snijd de komkommer in schijfjes. Besmeer ze met de guacamole. Verdeel daarover de kikkererwten en werk af met een lepeltje saus en gesnipperde peterselie.

Share by: