Luikse salade met gepocheerd ei

Luikse salade met gepocheerd ei

Luikse salade, eens op een andere manier!

Nodig voor 2 borden

150 g prinsessenbonen - 125 g sojabonen (blik) - 100 g gemengde sla - gedroogde rozemarijn - 125 g krieltjes - 4 sneetjes Gandaham -

witte wijnazijn - olijfolie - 2 eieren - azijn - peper - zout


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de krieltjes en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met rozemarijn, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en plaats gedurende 35 minuten in de oven.

Maak de boontjes schoon en blancheer ze kort in licht gezouten water. Giet de sojabonen af.

Verdeel de sla over 2 borden. Verdeel daarover de prinsessenbonen en de sojabonen. Garneer met de Gandaham.

Breng voor de eieren water aan de kook met een geut azijn. Doe elk eitje in een kopje. Maak een draaikolk in het water en giet er een eitje in. Wacht 2 tot 3 minuten en verwijder het ei met een schuimspaan. Laat het ei uitlekken op een bord met keukenpapier. Pocheer het 2de ei.

Verdeel de krieltjes over de salade en leg de eitjes erbij. Besprenkel met olijfolie en witte wijnazijn. Draai erover met de pepermolen en klaar! (naar een recept van Libelle lekker)

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: