Marokkaanse filotaart

Marokkaanse filotaart

Heerlijk smaakbommetje van Miki Duerinck & Kristin Leybaert van de Vegetarische Kookstudio

Nodig voor 1 taart

3 vellen filodeeg - 120 g couscous - 2 dl sinaasappelsap - 1 potje saffraan - 1/2 kl kaneel - 1 kl currypoeder - olie - 1 sinaasappel - 1/2 ui - 100 g maïs -

1/2 rode paprika - 50 g cashewnoten - 50 g amandelschilfers - 20 g ontpitte groene olijven - 8 gedroogde abrikozen - verse koriander - zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vermeng het sinaasappelsap met de saffraan, de kaneel, het currypoeder, 1 el olie, zout en een beetje geraspte sinaasappelschil. Giet dit mengsel over de couscous, roer het even om en laat de couscous het sap opslorpen. Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de paprika in stukjes, de olijven in ringen en de gedroogde abrikozen in 

stukjes. Maal de amandelschilfers fijn en hak de koriander. Stoof de ui in olie. Voeg de paprika toe en laat even meestoven. Controleer of de couscous zacht is geworden, voeg anders nog een beetje water toe. Roer alle ingrediënten, behalve het filodeeg, onder de couscous. Leg een vel filodeeg op het werkblad. Bestrijk met olie. Leg er een tweede vel bovenop en zorg ervoor dat de hoeken niet op maar naast de hoeken van het eerste vel liggen. Bestrijk het bovenste vel met olie. Leg het derde vel er bovenop en zorg er weer voor dat de hoeken niet op maar naast de hoeken van de vorige vellen liggen. Bestrijk ook dit vel met olie. Bekleed een ingevette springvorm met de drie vellen en zorg ervoor dat het middelste deel van het filodeeg ongeveer in het midden van de springvorm terecht komt. De vellen zijn veel groter dan je vorm, het teveel aan deeg wordt seffens over de vulling heen geplooid. Verdeel de vulling over de springvorm en vouw de vellen filodeeg over de taart heen zodat ze een deksel krijgt. Bak de taart 30 minuten in de oven. Serveer met sla, tomaten, komkommer, olijven, hummus, gekookte eieren, granaatappelpitjes ...

Share by: