Pasta met courgette, tomaat, champignons en kaassaus

Pasta met courgette, tomaten, champignons en kaassaus

Snelklaar en boordevol groenten!

Nodig voor 2 borden

100 g spaghetti - 1 courgette - 500 g champignons - 4 tomaten - 1 teentje knoflook - 250 ml sojaroom - 50 g gemalen parmezaan - handvol parmezaanschilfers - olijfolie - groentebouillonblokje - peper

Bereiding

Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Maak van de courgette sliertjes met een spiraalsnijder. Verwijder de pitjes van de tomaten en snijd in stukjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit olie in een pan. Stoof de champignons gaar, voeg het bouillonblokje en een uitgeperst knoflookteentje toe. Breng de sojaroom aan de kook. Neem van het vuur en voeg de gemalen kaas toe. Doe de tomaat, de courgetteslierten en de pasta bij de champignons. Meng goed. Voeg dan de saus toe. Breng verder op smaak met peper. Verdeel over borden en bestrooi met parmezaanschilfers.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: