Lentepasta et groene asperges, erwten en snijbonen

Penne met asperges, erwten en snijbonen

Lentereceptje (idee van Uit Paulines Keuken)

Nodig voor 4 borden

300 g volkoren penne - 2 uien - 3 teentjes knoflook - olijfolie - 200 g (diepvries)snijbonen - 100 g groene aspergetoppen  - 200 g diepvrieserwten - 200 g roomkaas (type Philadelphia) - 1 citroen - geraspte schil van 1/2 citroen - peper - zout - 50 g parmezaan - verse basilicum

Bereiding

Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Pel de uien en de teentjes knoflook. Hak ze fijn. Verhit olijfolie in een wok. Laat de ui kleuren. Voeg de knoflook toe, de snijbonen en de groene aspergetoppen. Wok gedurende 3 minuten. Voeg dan de rwten toee en wok terug 3 minuten. Giet de pasta af en vang 1 dl van het kookvocht op. Voeg dat toe aan de wok, samen met de roomkaas. Meng goed. Pers de citroen boven de pan uit en voeg de geraspte schil van 1/2 citroen toe. Breng de saus verder op smaak met peper en zout. Roer de penne door de saus. Rasp bovenop de parmezaan en garneer met basilicum.

Share by: