Ovenschotel met kabeljauw

Ovenschotel met kabeljauw

Vrij van kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda en soja

Nodig voor 2 pers.

2 kabeljauwfilets - 500 g broccoli - 400 g aardappelen - 75 g gemalen vegan kaas - 20 g sojabakmargarine + beetje voor de puree - 15 g bloem - 125 ml ongezoete sojadrink + geut voor de puree - peper - zout - nootmuskaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de broccoli in roosjes. Kook ze in 5 minuten beetgaar. Doe de roosjes in een ingevette ovenschotel. Leg de kabeljauw op de broccoli. Maak een bechamelsaus: Laat de margarine smelten in een keteltje. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg dan de melk toe en blijf goed roeren tot je een licht gebonden saus hebt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Neem van het vuur en roer de kaas onder de saus. Doe de saus over de vis en de broccoli. Schil de aardappelen. Kook ze gaar en stamp ze tot puree met de sojadrink en bakboter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree bovenop de vis. Plaats de schotel in de oven gedurende 25 minuten. Laat het dan nog kleuren onder de grill.

Glutenvrij nodig: Maak dan gebruik van glutenvrije bloem.

Share by: