Parelcouscous met kikkererwten

Parelcouscous met kikkererwten

Lekker en roomzacht!

Nodig voor 4 pers.

200 g parelcouscous – zout – 1 aubergine – 1 courgette – 1 rode ui – olijfolie –

1 el ras el hanout – 1 el paprikapoeder – 1 el kerriepoeder – 1 el groentebouillon – peper – 130 g kikkererwten – 2 el gekiemde boekweit – pitjes van

1 granaatappel – munt

         Yoghurtsaus: 200 g Griekse yoghurt – gehakte groene kruiden (munt, dragon, basilicum, peterselie …), 1 el olijfolie – 1 el frambozenazijn –

1 kl ahornsiroop – peper - zout

Bereiding

Kook de parelcouscous gaar in licht gezouten water. Giet af. Snijd de aubergine en de courgette in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Verhit olijfolie in een stoofketeltje. Fruit de ui aan. Voeg de aubergine en de courgette toe. Kruid met ras el hanout, el paprikapoeder, kerriepoeder, groentebouillon en peper. Laat stoven tot de aubergine boterzacht is. Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Doe de kikkererwten samen met de parelcouscous bij de groenten en laat even meestoven. Doe er tenslotte de gekiemde boekweit bij en granaatappelpitjes. Werk af met munt. Serveer met een yoghurtsausje: Meng de Griekse yoghurt met fijngehakte groene kruiden, olijfolie, frambozenazijn, ahornsiroop, peper en zout.

Share by: