Snel, eenvoudig en lekker!
Nodig voor 2 borden
150 g volkoren penne - 2 el pijnboompitten - 1 ui - 1 teentje knoflook -
1 courgette - olijfolie - 400 ml tomatenpassata - peper - zout - 1 kl Italiaanse kruiden - 125 g kerstomaatjes - 1 burrata - vers basislicum
Bereiding
Kook de penne gaar. Rooster de pijnboompitten. Snipper de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes. Verhit een klein beetje olie in een pan. Fruit de ui enkele minuutjes en bak dan ook de courgette even mee. Pers de knoflook uit boven de groenten. Voeg de tomatenpassata toe en breng op smaak met peper en zout en de Italiaanse kruiden. Laat 5 minuten zachtjes sudderen. Schep de gekookte en uitgelekte pasta door de groentesaus. Halveer de kerstomaatjes en schep ze door de pasta en laat even doorwarmen. Serveer met een bol burrata in het midden en garneer met de pijnboompitten en verse basilicum