Rijst met champignons

Rijst met champignons

Heerlijk en gemakkelijk te maken

Nodig voor 4 pers

500 g champignons - olijfolie - zout - peper - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 250 g risottorijst - 7 dl groentebouillon - gesnipperde peterselie

Bereiding

Snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olijfolie in een pan. Bak de champignons ongeveer 10 minuten. Doe ze uit de pan. Doe de gesnipperde ui in de pan en bak 3 minuten op een hoog vuur. Zet daarna het vuur lager en laat de ui zachtjes stoven gedurende 20 min. Pers de knoflook uit boven de ui. Voeg de champignons terug toe en roer er de rijst door. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg indien nodig nog een geutje water toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat het gerecht 5 minuten rusten en dien dan op, bestrooid met gesnipperde peterselie.

Serveer met een kalfslapje of krokant gebakken Gandaham.

Share by: