Romige pasta met gegrilde courgette en kerstomaatjes

Romige pasta met gegrilde courgette en kerstomaatjes

een heerlijk gerecht van "Karola's kitchen".

Nodig voor 2 borden

1 handvol pijnboompitten - 2 courgetten - 2 kl gedroogde oregano - 1ui - 180 g volkorenpasta - 8 zongedroogde tomaatjes -  500 g kerstomaatjes -

1 teentje knoflook - 1 kl gedroogde basilicum - 1 doosje Philadelphia extra proteïn - 1 handvol verse spinazie - 1 handvol verse kruiden (peterselie, tijm, oregano,  basilicum, munt ...) - 1/4 citroen - Parmezaanse kaas - olijfolie - peper - zout

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een anti-aankleefpan.  Snijd de courgetten in schijfjes van 0,5 cm. Schep de courgetteplakjes om met 2 el olijfolie, 1 kl gedroogde oregano, peper en zout. Gril de courgetteschijfjes in een grillpan of op een tafelgril gedurende 4 minuten aan iedere kant. Zet ze daarna opzij. Breng water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzingen.  Bewaar 2 pollepels kookvocht voor je de pasta afgiet. Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en halveer de kerstomaatjes. Zet alles opzij. Fruit de ui in olijfolie tot hij glazig is. Voeg het geperste knoflookteentje toe en 1 kl oregano en 1 kl basilicum. Doe de Philadelphia erbij en de zongedroogde tomaatjes. Schenk dan de helft van het pastavocht erbij. Roer om en laat de kaas smelten. Hak intussen de verse kruiden. Schep de spinazie en de kerstomaatjes door de saus. Bren opnieuw aan de kook en laat enkele minuten sudderen op een laag vuurtje. Schep dan de pasta, de verse kruiden en het sap van 1/4 citroen door de groenten en laat nog 1 minuut doorwarmen. Voeg, indien nodig, nog wat kookvocht toe. Schep tot slot voorzichtig de gegrilde courgetten door het gerecht. Werk af met de pijnboompitten en eventueel wat Parmezaanse kaas.


eivrij, notenvrij, pindavrij, sojavrij

gluten- en tarwevrij indien je glutenvrije pasta gebruikt

koemelkvrije als je Philadelphia vegan gebruikt

lactosevrij als je lactosevrije Philadelphia gebruikt

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Teveel, eet morgen de overschot als lunch. Nog honger? Neem een stuk fruit als dessert.

Share by: