Salade met tofu

Salade met tofu

Een salade boordevol met prebiotica o.a. kikkererwten, een gefermenteerd product, de rode bieten, azijn, gezonde vetten

o.a. avocado, tahin, olijfolie en polyfenolen o.a. rode bieten en peterselie. Helemaal top voor een goede darmgezondheid!

Nodig voor 2 borden

2 handenvol sla - 125 g  rode bieten op azijn (bokaal) - 85 g kikkererwten uit blik - 2 el zonnebloempitte  - 1 gele wortel - 10 kerstomaatjes - 200 g tofu - 2 el maïzena - 1 avocado  - 2 toefjes peterselie - olijfolie

Vinaigrette: 60 ml versgeperst sinaasappelsap - 2 el appelazijn - 2 el tahin - zout - peper

Bereiding

Leg de tofu tussen keukenrol en zet er een ketel op gedurende 30 min. zodat het kan uitlekken. Maak eerst de dressing: Klop het sinaasappelsap, de azijn en de tahin door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Beleg daarna 2 borden met de sla. Rasp de wortel en verdeel over de borden. doe er dan de kikkererwten en de gehalveerde kerstomaatjes over. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in schijven. Verdeel ze over de borden. Snijd de tofu in blokjes. Wentel de tofu in de maïzena. Bak de tofu in enkele minuten krokant in olijfolie. Leg de tofu op de salade en garneer met peterselie. Serveer met de dressing.

Share by: