Salade met zalm en avocado

Salade met zalm en avocado

Nodig voor 2 borden

sla - 2 tomaten - 1 avocado - 2 lente-uitjes - 200 g zalm - olijfolie - peper - zout -  gedroogde norivlokken

saus: 1/2 limoen - 3 el sesamolie - 2 el geroosterd sesamzaad - 2 el sojasaus - sap van de tomaten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de zalm in een ovenschaaltje. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Plaats gedurende 15 à 20 minuten in de oven.

Schik de sla over de borden. Snijd de tomaten in kwartjes en haal het binnenste eruit. Doe dit boven een zeef zodat het het sap kunt opvangen en zet dat opzij voor het sausje. Snijd de tomatenkwartjes in maantjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snipper de lente-uitjes fijn. Schik alles mooi op de sla. Snijd de zalm in reepjes en verdeel hem over de salade. Maak een sausje door al de ingrediënten ondereen te doen. Besprenkel de salade met de saus. Bestrooi met gedroogde norivlokken


Share by: