Salade Tandoori kip

Salade tandoori kip

Frisse salade met kruidige kip!

Nodig voor 2 personen

salade

200 g kippenblokjes - 2 el tandoori kruiden - 2 el olie - 75 g gemengde sla - 1/2 komkommer - 8 radijsjes - 1 mango - handje cashewnoten - 265 g kikkererwten uit blik

dressing

150 g Griekse yoghurt natuur - 1 el limoensap - peper

Bereiding

Verwarm de oven op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog. Doe ze in een kom en vermeng met 1 el tandoori kruiden en 1 el olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en zet 25 minuten in de oven tot ze licht krokant zijn. Doe de stukjes kip in een kom en voeg ook 1 el tandoori kruiden toe en meng. Verhit 1 el olie in een pan en bak de stukjes kip gaar. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in halve plakjes en de radijzen in plakjes. Verdeel de sla over borden. Verdeel daarover de komkommer, de radijzen, de mango, de kikkererwten en de kippenblokjes. Bestrooi met de cashewnoten en serveer met de dressing: Meng de yoghurt met het limoensap en peper. (naar een idee van" Leuke Recepten")

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: