Parelcouscous met komkommer, mango en avocado

Parelcouscous met komkommer, mango en avocado

Kleurrijke parelcoussalade, ook heerlijk barbecue!

Nodig voor een kom vol

100 g parelcouscous - 175 g kerstomaatjes - 1/2 mango - 1 avocado - 1 limoen - 1 rode ui - 4 lente-uitjes - 50 g granaatappelpitten - peper - verse koriander

Bereiding

Kook de parelcouscous gaar volgens de gebruiksaanwijzingen. Giet af en laat afkoelen. Snijd de kerstomaatjes middendoor. Snijd het vruchtvlees van de mango en de avocado in stukjes. Besprenkel de avocado met het sap van 1/2 limoen. Snijd de ui en de lente-uitjes in ringen. Snijd met een dunschiller lange repen van 1/2 komkommer (tot je aan de zaadlijsten komt). Rol de repen op. Meng de mango, de uiringen, de avocado, de 3/4 van de lente-uitjes, de tomaten, de komkommer en de granaatappelpitjes onder de parelcouscous. Breng op smaak met het sap van de andere halve citroen en zout. Bestrooi met de rest van de uiringetjes en koriander.



Share by: