Taco's met zwarte bonen en avocado

Taco's met zwarte bonen en avocado

Prebiotica van de ui en de bonen, gezonde vetten van de avocado, de zure room is gefermenteerd,

polyfenolen in de koriander ... heerlijk voedend dus.

Nodig voor 6 stuks

100 g zwarte bonen – 1 ui – 2 knoflookteentjes – ½ kl paprikapoeder –

¼ kl chilivlokken – 1 blikje tomatenpuree – 1 blokje maïs (150 g) – peper – zout – 6 taco’s – ingelegde uitjes – zure room – koriander – olijfolie – 1 avocado


Bereiding

Bereid eerst de zwarte bonen volgens de verpakking. Die van mij moesten een nacht weken en daarna 40 minuten koken. Snipper de ui fijn. Fruit de ui aan in olijfolie. Voeg de uitgeperste teentjes knoflook toe. Voeg dan het paprikapoeder, de chilivlokken en een blikje tomatenpuree toe. Laat 5 min. bakken. Voeg vervolgens een blikje maïs toe en de uitgelekte bonen. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet de taco's 5 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C. Vul ze dan met de zwarte bonenvulling. Beleg bovenop met een schijfje avocado. Garneer met ingelegde uiringetjes, zure room en koriander.


Share by: