vis uit de oven met kerriesaus

Vis uit de oven met kerriesaus

Vrij van kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe

Verrassend lekker en gemakkelijk (naar een recept van Libellelekker)

Nodig voor 2 borden

200 g tilapiafilets - 1 prei - 125 g spruiten - 100 g bloemkoolroosjes - gehakte peterselie - 100 ml haverroom - 50 ml water - 1/2 gluten-, soja- en koemelkvrij visbouillonblokjes - 1 el kerriepoeder - olie - peper - zout - 2 el geroosterde dennenpitjes

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C. Maak de groenten zuiver. Blancheer de spruitjes en de broccoliroosjes gedurende 4 minuten in water. Giet af. Snijd de prei in ringen. Fruit de prei in olie in een ovenvaste pan. Voeg de broccoliroosjes, de spruiten en het kerriepoeder toe. Voeg dan het water, het bouillonblokje, 1 el peterselie en de room toe. Breng verder op smaak met peper. Snijd de tilapia in stukken en leg die er ook bij. Zet de pan 15 minuten in de oven. Serveer met glutenvrije pasta of rijst. Bestrooi met geroosterde dennenpitjes en extra peterselie.


Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: