Wintergroenten met pecannoten

Wintergroenten met pecannoten

Naar een recept van Karola's Kitchen, zoooooo lekker!

Nodig voor 4 pers

1/2 butternut - 4 sjalotjes - 1 courgette - 2 el rijstolie - 1 kl paprikapoeder - 500 g spruitjes - het sap van 1/2 sinaasappel - 2 el xérèsazijn (of appelciderazijn) - 1 tl ahornsiroop - olijfolie - 50 g pecannoten - fleur de sel - 2 handen veldsla - 2 handen granaatappelpitjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de butternut schoon. Schillen hoeft niet. Snijd de pompoen in blokjes.  Snijd de sjalotten klein (niet te kleine stukken).  nijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van 1 cm  breed.  Leg de groenten in een ovenschaal. Besprenkel met de rijstolie en het paprikapoeder en schep goed om. Zet 20 min. in de oven.  Breng ondertussen water aan de kook.  Maak de spruitjes schoon. Verwijder de buitenste blaadjes. Gooi ze in het  kokend water en laat 4 min. koken. Giet af en laat uitlekken. Zet opzij.  Vermeng het sinaasappelsap, de azijn en de siroop tot een egaal mengsel. Schep de ovengroenten om met de spruitjes en het azijnmengsel. Plaats nogmaals 10 à 15 minuten in de oven.  Rooster ondertussen de pecannoten in een anti-aankleefpannetje tot ze een kleur krijgen. Bestrooi ze met zout.  Verwijder de worteltjes van de veldsla.  Schep vlak voor het opdienen de veldsla, de granaatappelpitjes en de pecannoten doorheen de groenten.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: