Wok met tempeh en spitskool

Wok met tempeh en spitskool

Tempeh, zeker ook eens proberen!

Nodig voor 4 porties

350 g gerookte tempeh - 1/2 spitskool - 300  sojascheuten - 250 g champignons - 4 stengels groene selder - 1 rode paprika - gesnipperde peterselie - 250 g  sobanoedels - rijstolie - 4 el sojasaus - 1 el sambal oelek - zout - peper

Bereiding

Was al de groenten. Snijd het harde deel uit de spitskool en snijd de kool in reepjes. Snijd de selder in dunne plakjes. Snijd de rode paprika in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Kook de noedels gaar in licht gezouten water volgens de gebruiksaanwijzingen. Verhit de olie in de wok en roerbak de spitskool en de selder gedurende 5 min. Haal uit de wok. Verhit opnieuw olie in de wok en roerbak de champignons en de paprika 5 min. Haal uit de wok. Snij de tempeh in plakken. Verhit olie in de wok en bak de tempeh ongeveer 4 min. Giet de noedels af. Voeg de noedels, de sojascheuten, de gewokte groenten, de sambal en de sojasaus toe aan de wok. Laat nog even doorwarmen. Breng verder op smaak met peper en zout. Bestrooit met peterselie.

Eet tot je aangenaam verzadigd bent. Komt de portie niet toe? Neem dan extra of eet achteraf een stuk fruit.

Share by: